38% meer vluchten in winter

  • Home
  • 38% meer vluchten in winter

Transavia vliegenIBIZA – Ibiza Airport gaat zondag van start met het winterprogramma (november tot maart) met een totaal van acht bestemmingen, hetzelfde als vorig jaar, maar met 16 routes, vier meer dan vorige winter.

De binnenlandse bestemmingen zijn Valencia, Madrid, Sevilla, Barcelona, ??Palma de Mallorca en Alicante, terwijl er twee internationale bestemmingen geëxploiteerd worden. De ene met London City (Londen) wordt geëxploiteerd door British Airways en de andere betreft Eindhoven (Nederland), Transavia.
Het aantal plaatsen wat de komende winter beschikbaar is om naar Ibiza te vliegen komt daarmee op een totaal van 1.053.826, wat neerkomt op een aanzienlijke stijging van 26,5% ten opzichte van dezelfde maanden van het jaar 2014. De geprogrammeerde vluchtbewegingen nemen toe met 38%, dus in de wintermaanden zullen er 8.490 starts en landingen zijn op de luchthaven van Ibiza.

Volgens de beheerder AENA is het aantal beschikbare zitplaatsen voor de Spaanse markt gegroeid met 23,7%, naar 950.000 zitplaatsen voor geplande nationale verbindingen. UK is de tweede deze winter en biedt ongeveer 54.000 zitplaatsen, een stijging van 51,3%. De Nederlandse markt is derde in de rij met 22.300 geplande zitplaatsen deze winter.

Vorig jaar was de belofte van Transavia een grote teleurstelling voor de reizigers van- en naar Ibiza, omdat wegens onvoldoende belangstelling het overgrote deel van de wintervluchten werd geschrapt door de maatschappij. Het enige alternatief voor reizigers om op Ibiza te komen was daardoor een overstap op de luchthaven van Barcelona of Madrid, met vaak lange overstaptijden tot gevolg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *