300 illegale Airbnb’s in Santa Eulària

  • Home
  • 300 illegale Airbnb’s in Santa Eulària

De nieuwe toeristen wet werd na afgelopen zomer ingevoerd om illegale huurwoningen op de Balearen tegen te gaan. De nieuwe wetgeving hanteert strengere eisen waar huurwoningen aan moeten voldoen, voordat die op tradingplatforms als Airbnb en Tripadvisor mogen worden geplaats. Ondanks de dreigementen van de overheid dat er sancties van maximaal 400.000 euro zullen worden uitgedeeld aan de eigenaren van de illegale huurwoningen, blijven de platformen nog altijd de lokale wetten negeren.

Volgens de Spaanse krant Diario d’Ibiza, worden er op dit moment maar liefst 300 illegale huurwoningen in Santa Eulària aangeboden. Het gaat hier om meersgezinswoningen die volgens de wet dus niet worden goedgekeurd om te dienen als slaapplaats voor toeristen.

Hoewel de prijzen blijven stijgen op Ibiza, willen er zeker niet minder mensen naar het eiland. Elk jaar breken alle records en ook aanstaande zomer worden er meer toeristen dan ooit op het eiland verwacht. Maar voor vele is een hotel of villa toch aan de prijzige kant, en voor een redelijk laag tarief kunnen zij gemakkelijk in een Airbnb verblijven.

Het feit dat platforms als Tripadvisor en Airbnb de lokale wetten blijven negeren, heeft ervoor gezorgd dat de overheid zulke hoge sancties wil uitdelen. Bij Ibizavandaag zijn we benieuwd of de overheid dit komend toeristen seizoen ook daadwerkelijk gaat doorvoeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *