15.4 C
Ibiza Town

2518 gezinnen uit huis gezet op de Balearen

Moet lezen

Huis uitzettingen Balearen2518 gezinnen zijn op last van de rechter tussen januari en juni 2012 gedwongen uit hun huis gezet op de Balearen omdat ze hun hypotheek of huur niet meer konden betalen. Dat is een toename van 20 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2011, aldus de statistieken van de lokale rechtelijke macht (CGPJ).

Van de 2518 gedwongen uitzettingen werden er tussen januari en maart 1021 uitgevoerd en in april, mei en juni werden 1497 gezinnen op straat gezet. De acute economische crisis in Spanje is de belangrijkste oorzaak van de stijging van het aantal rechtszaken, zegt Juli Buendía, woordvoerder van het Platform van mensen die getroffen zijn door hypotheekschuld op Mallorca (PAH).

De executie van een uitzettingsbevel is iets waarmee we momenteel dagelijks moeten leven en het aantal blijft maar groeien, aldus Buendía. Het platform mobiliseert de bevolking om uitzettingen te vertragen en ze proberen de banken er toe te dwingen om met oplossingen te komen of om tenminste met alternatieven te komen voor gezinnen die niet door familie opgevangen kunnen worden. Deze methode werkt want in Palma zijn er enkele uitzettingen uitgesteld of afgelast onder druk van het Platform. Het aantal hulpaanvragen ligt momenteel op ongeveer 25 per dag van mensen die hun maandelijkse lasten niet meer op kunnen brengen. Buendía weet wel te melden dat de juridische procedures tegen de banken flexibeler worden, waardoor het soms wat makkelijker is om een uitzetting te voorkomen.

Huis uitzettingen

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel