25 toeristen per inwoner op Ibiza

  • Home
  • 25 toeristen per inwoner op Ibiza

Dat Ibiza een populaire vakantie bestemming is dat wisten we natuurlijk al. Echter blijkt uit een recent onderzoek van de Stichting voor het Behoud van Ibiza en Formentera dat Ibiza één van de hoogste verhoudingen van toeristen per inwoner heeft.

Op het eiland zijn er gemiddeld 25,4 toeristen per inwoner. Dit betekent dat er op Ibiza 25 keer meer vakantiegangers dan lokale eilandbewoners zijn.

De studie heeft ook de groei van het aantal toeristen woningen onderzocht. In de afgelopen vijf jaar zijn er ongeveer 25.000 nieuwe toeristenwoningen bijgekomen op het eiland. Hiervan zijn er 7.000 legaal, en maar liefst 21.000 woningen worden illegaal aangeboden. Afgelopen zomer is er een nieuwe toeristenwet in gegaan, die het illegale aanbod van huurwoningen tegen moet gaan. Veel slaapplaatsen die op trading platforms zoals Airbnb worden aangeboden voldoen namelijk niet aan de vereisten van een legale huurwoning.

Ook toont het onderzoek aan dat in de periode van 1990-2012 de kuststrook van Ibiza met 60,8% is gegroeid.

 

Afgelopen toeristenseizoen was ook de drukste zomer tot nu toe voor het luchtverkeer op Ibiza. Tijdens de zomer van 2017 vlogen er meer reizigers dan ooit naar het eiland. We zijn benieuwd of 2018 weer alle records gaat verbreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *