13.9 C
Ibiza Town

25 boetes voor bedrijven

Moet lezen

resort-can-lola-politie
Foto: diario de ibiza

IBIZA – Het Regionale Ministerie van Toerisme van de Consell van Ibiza, onder leiding van Carmen Ferrer, heeft gisteren aangekondigd dat het in totaal 25 boetes oplegt aan 18 illegale toeristische voorzieningen.

Het totale boetebedrag bedraagt € 184.229.- waarvan er al 80.000 is voor het resort Can Lola, wat zonder bouwvergunning is gebouwd in de gemeente San Jose. De boetes zijn het gevolg van in 2013 gehouden inspecties. Can Lola is twee keer de klos, want er werd 40.000 euro boete opgelegd voor de obstructie van de inspectiediensten en de andere 40.000 euro boete is voor het voeren van een toeristisch bedrijf zonder dat daarvoor de vereiste vergunningen aanwezig waren.

Ook dit jaar heeft de inspectie weer veel bedrijven gecontroleerd op het hebben van de juiste vergunningen om wildgroei en oneerlijke concurrentie tegen te gaan in de toeristische sector. Er wordt naast de juistheid en geldigheid van de vergunningen ook gekeken naar de kwaliteit en hygiëne van de bedrijven die onder de loep genomen worden door de inspectiediensten.

Vorig artikel
Volgend artikel

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel