22-jarige student smokkelt 67.000 XTC pillen mee tijdens tussenjaar

  • Home
  • 22-jarige student smokkelt 67.000 XTC pillen mee tijdens tussenjaar

De 22-jarige Jools Riding had een glansrijke toekomst. Riding was afgelopen mei net afgestudeerd aan de Universiteit van Wales, waar hij zijn diploma in economie en accountancy had behaald. Een super prestatie, wat hij ging vieren met een sabbatical in Ibiza. Tijdens zijn tussenjaar op het feesteiland kreeg de jonge Riding helaas een aantal foute vriendjes. Voor een ritje met de ferry van Ibiza naar Groot-Brittannië kreeg hij een bedrag van 12.000 euro aangeboden. Oja, hij moest alleen wel 67.000 xtc-pillen meesmokkelen. Easy money, dacht Riding waarschijnlijk. En om eerlijk te zijn, die starter salarissen voor net afgestudeerden zijn ook om te janken. Maar om nou te gaan dealen.. tja dat lijkt me ook weer wat extreem.

Riding dacht door middel van een reisje op een veerboot met een auto vol met drugs zijn bankrekening te spekken. De politie schat dat de waarde van de xtc-pillen op de markt op meer dan 500.000 euro uitkomt. Volgens de Schotse krant The Herald waren de pillen in 67 pakjes zilverpapier verdeeld, waarmee Jools “liet zien dat hij een amateur was”. De pakjes waren in een koffer verstopt en werden al snel opgemerkt door de douane.

Riding was afgelopen december gearresteerd en moest vandaag in Plymouth, een stad in het zuid westen van Engeland, voor de rechter komen. Hier bekende hij schuld aan het smokkelen van de hard drugs op 19 oktober 2017. De verdachte bleek ook een zware coke en xtc verslaving te hebben, wat op Ibiza alleen maar sterker was ontwikkeld. Hierdoor was Riding tijdens zijn sabbatical in vele schulden geraakt, en hoopte hij door middel van het smokkelen van de drugs van Spanje naar Engelen zijn schuld af te kunnen betalen.

Tijdens de rechtszaak zei Riding dat hij zich nog wel het meeste schaamt voor zijn ouders en familie. De rechter heeft hem veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar en acht maanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *