22 december 2012: EL GORDO

  • Home
  • 22 december 2012: EL GORDO

trekking-dikkeHeel Spanje en dus ook Ibiza zit vandaag aan de buis gekluisterd of hangt met één oor aan de radio. Vandaag is het een dag die het leven van veel Spanjaarden voorgoed zal veranderen. We spreken over de trekking van de grootste kerstloterij ter wereld waarbij een bedrag van 2125 miljoen euro aan prijzen uitgekeerd zal gaan worden.

Deze feestelijke loterij betekend letterlijk “de dikke” en dat zijn de winsten ook zeker. In de laatste week voor kerstmis lopen de gok kantoren helemaal vol met mensen die soms rijen dik staan om tickets te bemachtigen om zo het nieuwe jaar als multi-miljonairs te beginnen. Op het moment dat de winnende loten worden getrokken zit heel Spanje aan de televisie gekluisterd en hoopt iedereen op dat beetje geluk.

De El Gordo tickets worden verkocht in tien delen, bekend als “décimos”, die elk 20 euro kosten en een volledig ticket kost dus 200 euro. Hoewel de aanschaf van een volledig ticket de inzet verhoogt, is de hoge aanschafprijs meestal teveel voor de gemiddelde Spanjaard. Dit betekent dat vaak vrienden, collega’s en familieleden de neiging hebben om samen een lot te kopen en zo de eventuele winst te verdelen.

Als je de trekking van El Gordo, op zich al een hele happening, wilt bekijken dan stem je af op de Spaanse televisie zender TVE, of kijk je op internet live mee op de volgende website: Loteria de Navidad

Wil je controleren of jouw lot een prijslot is? Kijk dan op de officiële website van de loterij.

kerstloterij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *