2015: langer seizoen

  • Home
  • 2015: langer seizoen

uitgaven-toeristenIBIZA – De regering van Ibiza en de Vereniging van Hoteliers zijn het eens geworden over een kleine verlenging van het komende zomerseizoen op het eiland. Het doel is duidelijk: (nog) meer geld verdienen.

Touroperators gaan hun volledige medewerking verlenen want zij willen zo snel mogelijk hun grote investering terug verdienen. Daar komt nog bij dat de Paasvakantie in 2015 vroeg valt en dus de luchtvaartmaatschappijen eerder vluchten in zullen zetten naar Ibiza. Voor het komende seizoen is dat al eind maart het geval en daarmee is de vroege start van het officiële seizoen een feit. Normaal begint dit pas op 1 mei en nu dus per 1 april.

De voorzitter van het hotel, Juanjo Riera, bevestigt alle verwachtingen, maar hij blijft toch wat terughouden: “Veel hotels volgen de trend en gaan eerder open, maar helaas nog niet allemaal.”
Van een latere sluiting van het seizoen is volgens Riera vooralsnog geen sprake, maar hij merkt wel op dat het afgelopen jaar de bezetting weer is gegroeid en er daar dus ook mogelijkheden liggen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *