Ibiza wilt minder populair zijn

  • Home
  • Ibiza wilt minder populair zijn

Uit onderzoek blijkt dat het afgelopen jaar 20% meer Nederlanders op vakantie zijn gekomen op het Balearen eiland Ibiza. Met deze stijging staat Nederland nu op de vijfde plaats wat betreft het aantal toeristen, net achter de Spanjaarden, Britten, Italianen en Duitsers. Er kwamen in 2017 in totaal 282.000 Nederlandse toeristen naar het party eiland.

Gedurende 2017 kwamen er in heel Spanje een 10% meer aan Nederlandse toeristen naar Spanje en ook op het eiland Ibiza heeft men te maken gehad met een stijging. Deze was echter wel groter met een 20% meer aan Nederlandse toeristen in vergelijking met 2016. In totaal kwamen er het afgelopen jaar 282.000 toeristen uit Nederland naar Ibiza om te genieten van de rust of juist het feest.

Met dat aantal toeristen staan de Nederlanders op de vijfde plaats achter de Spanjaarden, Britten, Italianen en Duitsers waarvan er 328.000 naar Ibiza kwamen, een daling van 5%. Als dit zich voortzet dan kunnen de Nederlanders de Duitsers wat betreft aantallen toeristen verslaan.

Wist je dat Ibiza dit eigenlijk wilt voorkomen? Ibiza spreekt ook wel van een ‘Toerismefobie’. aldus schrijver Koen Greven.

In het NRC word vermeldt dat door de welgestelde toeristen de prijzen op Ibiza pijlsnel omhoog gingen. Het ene na het andere vijfsterrenhotel werd geopend. Inwoners bieden hun huizen ook massaal aan op de particuliere markt. Voor een simpele slaapplaats wordt soms meer dan 150 euro per nacht gevraagd.

Al met al, dat er zo veel mensen komen is natuurlijk een luxeprobleem voor Ibiza.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *