Tot 20 liter regen per vierkante meter

  • Home
  • Tot 20 liter regen per vierkante meter

hoosbui ibizaHet regenfront wat gisteren over Ibiza trok liet een flinke bak met water achter op het eiland. Lokaal viel er tot 20 liter regen per vierkante meter in Ibiza stad.

De hoeveelheid werd geschat door het AEMET, het Nationaal Meteorologisch Agentschap. “Het was een zeer plaatselijk onweer. Vrijwel nergens anders op het eiland heeft het geregend, “zei de afgevaardigde van AEMET, María Jose Guerrero, die eraan toevoegde dat in de stad verschillende waardes werden gemeten tussen de 14 en 20 liter per vierkante meter . Daarnaast waren er inslagen van bliksem, zonder enige schade overigens. De regen had wel tot gevolg dat de terrassen werden overstroomd en straten onderliepen waardoor voetgangers en het overige verkeer hinder ondervonden van de neerslag. De brandweer kon weinig betekenen en er zat niets anders op dan te wachten tot het water alsnog wegliep door de overvolle riolen.

AEMET blijft een code geel in stand houden voor vandaag tot 18.00 uur en daarna lijkt het iets rustiger te worden op Ibiza, hoewel het wel erg wisselvallig blijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *