20 badmeesters voor Eularia

  • Home
  • 20 badmeesters voor Eularia

playa-eulariaSANTA EULARIA – De stranden bij Santa Eularia op Ibiza worden extra veilig deze zomer. Er worden 20 gecertificeerde strandwachten ingezet om in actie te komen als dat nodig blijkt.

De 20 mensenredders zijn begin juni in dienst getreden en waken over de veiligheid op tien stranden rondom de stad Santa Eularia op het eiland. In mei waren er al acht aan de slag gegaan door de vroege start van het zomerseizoen dit jaar. Uiteindelijk zal het totaal zelfs op 22 man komen als we spreken over de topdrukke maanden juli en augustus. De strandwachten blijven in samenwerking met het Rode Kruis actief tot 5 oktober, maar deze datum kan nog gewijzigd worden, dat is afhankelijk van het weer.

Naast de reddende werkzaamheden zullen de strandwachten ook adviseren over zaken zoals jezelf beschermen tegen de felle zon en hoe je verbranding kunt voorkomen. Ook worden kinderen extra in de gaten gehouden. De diensten van de strandwachten zijn van 11 tot 18 uur en in augustus tot 19 uur.

In mei werden de eerste stranden bewaakt, dit waren Santa Eularia, Cala Llonga, Es Canar en Cala Nova. Sinds 1 juni zijn er ook strandwachten op Figueral, Llenya Cala, Cala Martina en Cala Boix. Deze professionals zullen ter beschikking in de wachttorens, wandelend langs de vloedlijn of indien noodzakelijk in een kano. Gehandicapten kunnen een beroep doen op ze als ze één van de stranden willen bezoeken bij de gemeente Santa Eularia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *