2 jarige ingezet voor smokkel

  • Home
  • 2 jarige ingezet voor smokkel

smokkel-catalanenIBIZA / BARCELONA – Ze gebruikten een twee jaar oud meisje bij de drugstransporten tussen Barcelona en Ibiza, maar dat mocht niet baten.

De Guardia Civil heeft twee leden van een bende aangehouden die zich bezig hielden met de smokkel van drugs. Bij de aanhouding werd in een opslagplaats door de recherche 13.100 xtc pillen, drie kilo mdma en 28 liter vloeistof ketamine, 51 gram ketamine in poedervorm, 73 gram hasj en 25 gram marihuana aangetroffen. Ook werden vier precisie weegschalen, een luxe wagen en een motorfiets in beslag genomen, naast een grote hoeveelheid contant geld.

De groep kwam in beeld van de recherche toen ze er in de Catalaanse hoofdstad een luxe levensstijl op nahielden en al snel werden in de vroege zomer de eerste trips naar Ibiza gemaakt om contacten te leggen met verkopers op het eiland. Hierna volgden de drugstransporten waarbij de drugs werd verstopt op het lichaam van een twee jarig meisje om zo de controle bij de douane te omzeilen. De afspraken met andere dealers, zowel in Barcelona als op Ibiza, vonden steeds plaats op dezelfde plekken waardoor het recherche werk een stuk makkelijker was.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *