2 arrestaties in afpersingszaak Belgische zakenman

  • Home
  • 2 arrestaties in afpersingszaak Belgische zakenman

afpersing-belg-ibizaAgenten van de nationale recherche hebben twee mensen aangehouden op verdenking van afpersing van een Belgische zakenman die woonachtig is op Ibiza.

De mannen eisten 1,3 miljoen euro van de zakenman en ondersteunden hun eis met het dreigement dat ze familieleden van de man zouden vermoorden als er niet werd betaald. Eén van de arrestanten is Nationale Politie agenten hebben arresteerde twee mensen die afgeperst een Belgische zakenman woonachtig in Ibiza, veeleisende 1,3 miljoen euro dreigt een aantal leden van zijn familie te vermoorden.

Een van de arrestanten is de voormalige partner van het slachtoffer, die huurde een internationale bende in om geld dat hij hem schuldig was terug te krijgen.

Het onderzoek begon in begin november toen het slachtoffer, die zich bezighoudt met de verkoop van onroerend goed, bij de politie meldde dat hij werd afgeperst.

Op uitnodiging was het slachtoffer naar een hotel gelokt voor een zakelijk voorstel. In plaats van het voorstel kreeg de Belg de afpersing te horen van twee personen, waarvan er één van hen een crimineel uit het voormalige Joegoslavië was, die betrokken bleek te zijn geweest bij de ontvoering van een voormalige Belgische minister-president en de andere mensen uit internationale kringen. Het dreigement was zijn familie te vermoorden als er niet 1.300.000 euro op tafel werd gelegd. Eerst moest er contant 300.000 worden betaald en later in die maand het resterende bedrag. Om hun daden kracht bij te zetten werden er diverse documenten getoond waarin bijvoorbeeld te lezen was waar de kinderen van de man op school zaten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *