134 jachten overtreden regels

  • Home
  • 134 jachten overtreden regels
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IBIZA / FORMENTERA – De maritieme dienst van de Guardia Civil heeft in de afgelopen zomer 134 eigenaren van boten bekeurd omdat zij voor anker waren gegaan op plekken waar dat verboden is. Voor in het natuurgebied Ses Salinas was het weer flink prijs.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]
In het natuurgebied Ses Salinas komt onder de oppervlakte van de zee een uniek zeegras voor. Het gebied is daarom ook als beschermd natuurgebied aangemerkt en afmeren of ankeren is er verboden. Toch bleken ook deze zomer veel bezitters van boten lak te hebben aan het ankerverbod. De Guardia Civil heeft 134 overtredingen geconstateerd en de eigenaren beboet.

De ankers van de boten, voornamelijk luxe jachten, richten onherstelbare schade aan aan het zeegras. De anker slepen vaak tientallen meters over de bodem en nemen grote stukken zeegras mee tijdens het slepen.

Naast de 134 boetes werden er ook nog 22 waarschuwingen uitgedeeld omdat er een vermoeden bestond dat er was geankerd, of dat de opvarenden van plan waren voor anker te gaan op plekken waar dit niet is toegestaan.
[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *