10 miljoen toeristen

  • Home
  • 10 miljoen toeristen

toeristen-2014BALEAREN – In de periode van januari tot september 2014 bleek de Balearen de tweede grootste regio in het aantal ontvangen toeristen, zo blijkt uit de cijfers. Alleen in Catalonië kwamen meer bezokers.

In totaal bezochten 10,1 miljoen mensen de regio en dat is wederom een record. Alleen in de maand december steeg het aantal al met 3,1 procent. Dit waren vooral meer Duitsers, Fransen en Portugezen.

De stijging over de periode januari tot en met september blijkt spectaculair, 5,5%, maar de Catalanen ontvangen nog altijd 25,7% van alle toeristen in Spanje en daar steeg het aantal bezoekers alleen in september al met 10,6%. De Canarische eilanden doen het ook goed want daar steef het aantal bezoekers tot 8,3 miljoen.

“De beste zomer van de geschiedenis”
In totaal ontving Spanje 52,4 miljoen buitenlandse toeristen tot september, wat een stijging van 7,4% betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit maakt de zomer van 2014 tot een absoluut recordjaar. De verwachting is dat het jaar zal worden afgesloten met 62 miljoen buitenlandse toeristen, 2,9 procent meer dan de 60,6 miljoen die Spanje vorig jaar bezochten, ook al een recordjaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *